"Tisuće svitla, tisuće idra pod suncem uz maestral, prolaze tiho jadranom plavim kroz zadarski kanal a ja i ti ljubavi, sisti pokraj mora, na rivi uživati." T. Ivčić

SANTORINI RESTORAN

smješten je u uvali Sv. Bartul na spoju između luksuznih vila, apartmana i pradjedovskih suhozida, maslina, arheoloških dokaza potonulih u pijesku, skrivenih i neistraženih ranokršćanskih temelja obavijenih prirodnom divljinom mediteranske vegetacije.

Santorini Lounge Bar i Restoran na poznatoj zadarskoj plaži Sv. Bartul podignut je 2016 godine po uzoru na istoimeni grčki otok koji se u davnini još zvao, prevedeno s grčkog, jednostavno –Najljepši time zaokružujemo mikro lokaciju najljepše gradske uvale odnosno plaže.

Postoji mnogo koencidencija vezanih za grčki otok i sjeveroistočni jadran te su veze vezane za ovdašnju izgubljenu civilizaciju Liburniju koja svakako nije bila mit. Na hrvatskom ozemlju stara i prva civilizacija Liburna poznata kao pomorska etnoskupina najveće uspjehe postigla je u brodogradnji.

ELEMENTI TRADICIJE UKLOPLJENI U SUVREMENI DIZAJN

Ambijent odnosno interijer našeg restorana nastoji baštiniti elemente naše tradicije uklopljene u suvremeni dizajn, upravo elementi od drva koji zahtijevaju kalafatsku brigu naglašavaju spomen na tu burnu prošlost bavljenja prirodnim i živim materijalima koja zazivaju dionizijske svečanosti.

Tako se u moru ispred ovdašnjeg Santorinia na dubini ispod čak dva metra spominju tragovi zidina nazvane Krug. Jel tu nestala naša mala mitska Atlantida. Zasigurno ovo mjesto pobuđuje misli i nešto nam ukazuje.

In vino veritas - u vinu je istina.

Od iskona do danas jela s puno ribe, mesa, sira, povrća, maslinovog ulja i vina ponos su i stil ovdašnjeg življenja.

Blagotvorni učinci mediteranske prehrane na ljudsko zdravlje koja u jednostavnosti pripreme prezentira svježinu i izvornost namirnice moto je i vizija restorana Santorini.